17 yıl boyunca hastalığını gizlemiş! ‘Yalan söylemek çok ağır bir yüktü’

Mart ve Nisan 2022’de kas spazmları yüzünden Kuzey Amerika’daki bazı programlarını iptal eden Celine Dion, Avrupa turnesini de sağlık sorunu nedeniyle iptal etmek zorunda kaldığını duyurmuştu. Aralık 2022’de Instagram hesabı üzerinden takipçileriyle dertleşen üç çocuk annesi şarkıcı, gözyaşları içinde Stiff Person (Katı Kişi) Sendromu’na yakalandığını açıklamıştı:

Herkese merhaba. Hepinizi çok özledim ve sizinle sohbet etmek için sabırsızlanıyorum. Her zaman açık bir kitap gibi oldum ve hazır hissetmeden herhangi bir şeyi söylemek istemedim. Bütün bunlarla yüzleşmek ve mücadele ettiklerim hakkında konuşmak çok zor. Son zamanlarda çok nadir görülen bir nörolojik hastalıkla mücadele ediyorum. Adı Stiff Person Sendromu ve bir milyonda bir kişide görülüyor.

GÖZYAŞLARI İÇİNDE AÇIKLADI

Celine Dion, son olarak ‘Today Show’ sunucusu Hoda Kotb ile yaptığı bir röportaj ile gündeme geldi. 2022 yılında teşhisini açıklamadan önce 17 yıl boyunca Katı Kişi Sendromu hastalığını sakladığını gözyaşları içinde itiraf etti.

Dion, o dönemde kendisine teşhis konulduğunu insanlara söylememenin kendisine ağır geldiğini, ancak başka ne yapacağını bilemediğini, ancak yıllarca yalan söylediği için kendini kötü hissettiğini de belirtti:

Bunu daha fazla yapamazdım. Yalan söylemek benim için çok ağır bir yüktü. Beni bugün olduğum yere getiren insanlara yalan söylemek, bunu daha fazla yapamazdım.

Grammy ödüllü sanatçı, hastalığının sesi üzerindeki etkisini de anlatarak; “Sanki biri sizi boğuyormuş gibi. Sanki biri gırtlağınıza baskı yapıyor hissi…” dedi.

KATI KİŞİ SENDROMU (STİFF PERSON SENDROMU) NEDİR?

“Katı kişi sendromu, özellikle vücudun orta kısmında ortaya çıkan ilerleyici kas sertliği ve spazmlara karakterize otoimmün nörolojik bir hastalıktır. Zaman içerisinde bacaklarda ve kaslarda sertlik meydana gelerek spazmların oluşmasına neden olur. Bu nedenle katı kişi sendromu olan kişilerin yürümesi zorlaşır, düşebilir ya da yaralanmaya daha yatkın hale gelebilirler. Katı kişi sendromunu iyileştirecek bir tedavi yöntemi olmasa da uzman doktordan yararlanarak semptom kontrolünü sürdürmek bu durumla yaşamayı kolaylaştırır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx