Bakanlık resmen duyurdu: Bunu yapmayan görevden alınacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), aylardır beklenen yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu tasarısını Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) sunuyor. Taslak, öğretmenlik mesleğinde liyakat ve performansı artırmaya yönelik önemli düzenlemeler içeriyor.

Taslağın en dikkat çekici maddelerinden biri, yetersiz performans gösteren öğretmenlerin Milli Eğitim Akademisi’nde eğitime alınması zorunluluğu. Bu eğitim ve sürecin sonunda yine başarısız olarak değerlendirilen öğretmenler görevlerinden alınacaklar.

MECLİSE SUNULACAK O MADDE

MADDE 34- (1) Bakanlık müfettişi veya eğitim müfettişi tarafından haklarında yapılan denetim ve inceleme sonucunda öğretmenlik mesleği yeterlikleri çerçevesinde görevini yerine getirmede yetersizliği tespit edilen kadrolu öğretmenler, Akademi tarafından eğitime alınır.

Bunlar, düzenlenen eğitimin tamamlanmasını takip eden eğitim öğretim dönemi içerisinde ilk denetime görev almayan Bakanlık veya eğitim müfettişlerince yeniden değerlendirmeye alınır. İkinci değerlendirme sonucunda da yetersizliği tespit edilenler, genel idare hizmetleri sınıfında durumlarına uygun kadrolara atanır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx