Diyarbakır’daki belediyelerde kayyım atama kararına karşı oturma eylemi başlatıldı

DİYARBAKIR – Hakkari Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın gözaltına alınması ve belediyeye kayyım atanmasına yönelik protestolar devam ediyor.

DEM Parti Diyarbakır İl Örgütü, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Sur, Kayapınar, Yenişehir ve Bağlar belediyelerinin önünde oturma eylemi başlattı.

Sur Belediyesi önünde de oturma eylemi başlatıldı.

Protesto eylemi bir hafta boyunca saat 17.00 ile 00.00 arasında gerçekleşecek. Oturma eylemine belediye eşbaşkanları, meclis üyelerinin yanı sıra Diyarbakırlılar katılıyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları, Hakkari’de nöbet eyleminde olduğu için Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri ve belediye çalışanları protesto eylemine katılıyor.

Oturma eylemi nedeniyle yüzlerce polis, gözaltı araçlarıyla Büyükşehir Belediyesi’nin önünü kapattı.

‘BU HUKUKSUZLUKTAN GERİ ADIM ATILMAZSA SÜRESİZ EYLEM BAŞLATACAĞIZ’

Büyükşehir Belediyesi önünde nöbet tutan Belediye Meclis üyesi ve Eş Sözcüsü Abdüsselam İnceören, eylemlerinin haklı olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Hakkari halkının iradesi yok sayılarak kayyım atandı. Bizler de daha önce aynı süreçleri yaşayan partililer olarak belediyelerimizi ve halkımızın haklarını korumak için oturma eylemi başlattık. Bu eylem şu an için bir hafta sürecek. Fakat hükümet bu hukuksuzluktan geri adım atmazsa süresiz eylem başlatacağız.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx