Dünya Parkinson Günü’nde Farkındalık Programı

Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Parkinson Programı Düzenlendi

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Dünya Parkinson Günü etkinlikleri kapsamında önemli bir program düzenledi. Programda, Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Nilüfer Büyükkoyuncu Pekel, Türkiye genelinde 150 bin ile 200 bin arasında Parkinson hastası olduğunu vurguladı.

Hastanenin konferans salonunda gerçekleştirilen programa Başhekim Doç. Dr. Mehmet Oğuzhan Ay, hastane yönetimi, nöroloji hekimleri, sağlık çalışanları ve hasta yakınları katılım gösterdi. Programda, Parkinson hastalığının belirtileri, risk faktörleri ve tedavi yöntemleri hakkında katılımcılara detaylı bilgiler sunuldu.

Doç. Dr. Nilüfer Büyükkoyuncu Pekel program sırasında yaptığı konuşmada, Parkinson hastalığının santral sinir sistemine bağlı dopaminerjik nöron kaybıyla seyreden bir hastalık olduğunu belirtti. Hastalığın dünya genelinde birçok insanı etkileyen önemli bir hastalık olduğunu vurgulayan Pekel, ülkemizde de 150 bin ile 200 bin arasında Parkinson hastası olduğunun tahmin edildiğini dile getirdi.

Doç. Dr. Pekel ayrıca hastalığın belirtileri arasında ellerde titreme, hareketlerde yavaşlama, yürüyüş bozuklukları, denge problemleri ve düşmelerin olduğunu söyledi. Bunun yanı sıra hastalığın motor semptomlarıyla birlikte uyku bozuklukları, depresyon ve anksiyete gibi belirtilerin de görülebileceğini ifade etti.

Doç. Dr. Pekel, hastaların çaresiz olmadığını ve Parkinson hastalığı için birçok tedavi seçeneğinin bulunduğunu belirtti. İlaç tedavilerinin yanı sıra beyin pili ameliyatı, iğne tedavisi ve bağırsak pili ameliyatı gibi ileri evre tedavilerin de hastalara sunulduğunu söyledi.

Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Demet Yıldız, Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2018 yılından bu yana başarılı bir şekilde Derin Beyin Stimülasyonu ameliyatının uygulandığını ve davranış bozukluğu olan hastaların değerlendirildiğini belirtti. Ayrıca ileri evre tedavi yöntemlerinin hastalara uygulandığını ve hasta başvurularının kabul edildiğini paylaştı.

Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Sinay Önen ise katılımcılara hastalığa bağlı ruhsal belirtiler hakkında önemli bilgiler aktardı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

Deprem sonrası psikolojik dayanıklılık hayati önem taşıyor

Marmara Bölgesi’nde meydana gelen depremin ardından, Psikoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Bülent Tansel, afetlere karşı psikolojik hazırlığın önemine dikkat çekti. Özellikle çocuklar ve kaygı düzeyi yüksek bireyler için doğru bilgilendirmenin ve destek yöntemlerinin kritik olduğunu vurguladı.

Bağcılar Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Açıldı

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul’da, Bağcılar Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Açılış Töreni’ne katıldı.

Uyurken vücudunuzu yıpratan alışkanlık: Siz hangi pozisyonda yatıyorsunuz?

Her gece farkında olmadan yaptığınız bu alışkanlık sağlığınızı tehdit ediyor olabilir. Özellikle apne ve reflü hastaları tetikliyor. Prof. Dr. Sinem İliaz, en riskli yatış şeklini açıkladı.

Uykuya dalamayanlar mışıl mışıl uyuyacak! İlaca gerek kalmıyor, 2 kelime yeter

Uykusuzluk, ne yazık ki yaşamın en yaygın sorunlarından biridir. Yatağa yattığınızda gözlerinizi kapatsanız da zihniniz bir türlü sakinleşmeyebilir. Bu durum, sadece yorgun bir bedenle değil, uykuya direnen bir beyinle de mücadele ettiğiniz anlamına gelir. Birçok kişi bu sorunu çözmek için uyku haplarına başvururken, doğal ve etkili bir yöntem sosyal medyada sağlık tavsiyeleriyle tanınan acil servis doktoru Dr. Joe tarafından öneriliyor.

‘Ağız ve diş sağlığı merkezlerinin çürüğe çıkmasına ramak kalmıştır’

Genel Sağlık-İş, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri’ndeki (ADSM) sorunlara dikkat çekti. Sendika “ADSM’ler dolgu tutmayacak hale gelmiş, çürüğe çıkmasına ramak kalmıştır” açıklamasında bulundu.

1 bardak içince mideyi hafifletiyor! Mucize tarifin sırrı zencefilde saklı

Düzenli olarak probiyotik gıdalar yeseniz ve bağırsak sağlığına uygun alışkanlıklar edinseniz bile, ara sıra mide bulantısı yaşamanız normaldir. Neyse ki böyle bir durumla karşılaştığınızda ne yapmanız gerektiğini birazdan öğreneceksiniz! Daha detaylı bilgi için okumaya devam edin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir