Gidecek Ülke Kalmayınca Kendi Ülkesini Kurdu

Gezgin Randy Wiliams, Dünya’yı dolaşırken sonunda yeni bir ülke kurmaya karar verdi, çünkü artık keşfedecek yeni toprak kalmamıştı!

Slowjamastan adını verdiği bu ülkeyi kurmak için Kaliforniya’da 19 bin dolara 44 kilometrekarelik bir arazi satın aldı ve yıl sonuna gelmeden “Slowjamastan Halk Cumhuriyeti Egemen Ulusunun Birleşik Toprakları”nı ilan etti.

NÜFUSU 4 BİN 500

Cumhuriyet’te yer alan habere göre Slowjamastan yurttaşlarının sayısı başta 500’dü, gün geçtikçe bu sayı 4 bin 500’e yükseldi ve giderek artıyor.

PARALARININ ADI ‘DUBLE’

Williams, ülkenin başkanı ve yöneticisi olarak “Çoğu zaman diktatörlük yapıyoruz” diyor, ancak halkının sesine kulak veriyor ve demokratik kararlar almaya çalışıyor.

Ülkenin başkenti Dublandia, kendi parası ve pasaportu bile var! Vatandaşlar “duble” adını verdikleri parayı kullanıyor ve hatta Slowjamastan pasaportuna sahipler. Üstelik bu pasaport, ABD’den Güney Afrika’ya kadar 16 ülkenin damgasını taşıyor!

MİLLİ HAYVANI RAKUN

Ülkenin milli hayvanı rakun, milli meyvesi ise maraska isimli bir kiraz. Slowjamastan Sultanı, yurttaşlarına özel oylama ve referandumlarla katılım sağlıyor, geçen günlerde milli meyve, spor ve hayvanın isimlerini bile oyladılar!

Şimdilik ülkede sadece bir sınır karakolu var, ama Randy Williams’ın planları büyük! Yakında bir su yolu ve armadillo çiftliği inşa edecek, hatta kendi heykelini bile dikecekmiş! Göreceğiz, belki de Slowjamastan bir sonraki turistik cennet olacak!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx