SON DAKİKA | Okan Buruk’tan Jose Mourinho cevabı ve transfer müjdesi!

Galatasaray’da son iki sezon elde edilen şampiyonluğun baş mimarlarından Okan Buruk’un sözleşmesi iki yıl daha uzatıldı. Okan Buruk için RAMS Park’ta imza töreni düzenlendi. Tecrübeli teknik adam transferde müjdeleri sıralarken Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hakkında da dikkat çeken ifadeler kullandı.

CANLI |

11:51 07 Haziran 2024

DURSUN ÖZBEK’TEN FENERBAHÇE SEÇİMİ CEVABI! OKAN BURUK’TAN İLKAY SÖZLERİ

Soru: İlkay Gündoğan hakkında ne düşünüyorsunuz? Sayın başkan şampiyonluk sonrası yine aynı mutluluğunuz var. Bunun sebebi bugünkü imza mı? Fenerbahçe’de başkanlık seçimi var. Karşınızda kimi muhatap almak istersiniz?

Dursun Özbek: 50 senelik iş hayatımda Okan hocam kadar çalışkan birini görmedim. İki yıl birlikte olacağız hocamla ve inşallah bizden sonra da Galatasaray’a hizmet etmeye devam eder. Çalışılması çok keyifli bir insan. Bugünkü toplantıda da oldukça keyifliyim. Ali Yiğit dünya tatlısı bir çocuk. Ali Yiğit’i de transfer ettik. Hocanın Florya’da yarattığı bir aile yapısı var. Daha önce de bu işi yaptım ama bu dönemde ailecek birlikte oluyoruz. 2022’deki Haziran seçiminden beri kulüpte huzur, birlik-beraberlik ve sevgi iklimi istemiştim. Camia ve takım içinde bunu yakaladığımız düşünüyorum. Bunun baş aktörü de Okan hocam… Bu imza beni çok mutlu etti. Hocamla kazandığımız başarılar çok önemli. Taraftarlarımızın memnuniyeti beni mutlu etmeye yetiyor. Şampiyonluk hedefi Galatasaray’da bitmek. 5. yıldızı elde ederek benzer keyfi hocamla yaşamak istiyorum. Bize rakip farketmez. Ali beyle de Aziz beyle de çalıştım. Konuşmalarını dinlemek lazım. Fenerbahçe Genel Kurulu’nu ilgilendiren bir konu. Kendileri için en iyisini seçeceklerdir diye düşünüyorum.

Okan Buruk: İlkay Gündoğan çok önemli bir oyuncu. Herkes takımında görmek ister. Benim bildiğim kadarıyla kariyerine Barcelona’da devam etmek istiyor. İyi de bir Galatasaraylı… Sadece futbolcu olarak değil karakterli bir oyuncu. Barcelona’da bir yıl daha devam edecek.

11:48 07 Haziran 2024

OKAN BURUK: TRANSFERLER KAMPA YETİŞECEK

Soru: Oyuncuların hangi döneme yetişmesini uygun görüyorsunuz? Beklentiniz nedir? Avrupa’da Galatasaray’ı nereye kadar izleyebileceğiz?

Okan Buruk: Geçen sezon bizim çok önemli bir oyuncumuza çok önemli bir teklif geldi ve bunu değerlendirdik. Sonrasında devre arasında hemen oyuncu bulmak çok kola değil. Birçok oyuncuyu farklı mevkilerde kullandık. Bizim kafamızda hep ‘Bu mevkide biri sakatlanırsa ne yapabilirz?’ şeklinde sorular var. Sezon içinde sakatlık ve ceza durumları olabiliyor. Kaan, Barış ve Berkan’ı birçok mevkide kullanarak verim aldık. Az önce söyledim. Transferleri kamp dönemine yetiştirmeye çalışacağız. Dört haftalık süreçte transferleri yapmak istiyoruz. En iyisini almaya ve bulmaya çalışıyoruz. Yüzde yüz emin olduktan sonra çok kaliteli oyuncuları buraya getirmek istiyoruz. Transfer edeceğimiz oyunculardan biri Avrupa Şampiyonası’nda da olabilir. Acelemiz yok ama kampta birlikte olmak çok daha değerli oluyor bizim için.

11:45 07 Haziran 2024

DURSUN ÖZBEK: TRANSFERİN BAŞINDA BEN VARIM

Soru: Transferin başında kim olacak?

Dursun Özbek: Futbolu kastediyorsanız bu branş Galatasaray Sportif AŞ ile yürütülüyor. Bunun başında da ben varım. Dün de bendim bugün de benim. Heme amatör branşlarda hem futbolda yapılan bütün transferlerin başında dün de ben vardım bugün de ben varım. Başkanın bir ekibi vardır. Hocasıi scout ekibi ve yardımcıları vardır. Transferin başında her zaman başkan vardır. Bu bugün böyle değil geçmişten beri böyle. Galatasaray’da başkanlık sistemi vardır. Her olayın sorumlusu başkandır. Bunun böyle bilinmesinde fayda var.

Soru: İlk 11’e net kaç takviye istiyorsunuz? Batshuayi’ye bir ilginiz var mı?

Okan Buruk: Sezon öncesi tüm oyuncular kampta yarışır. Her bölgeye birbiriyle yarışacak oyuncular getireceğiz. İlk 11’e 3 veya 4 oyuncu gibi duruyor. Birçok isim bizim için yazılıyor. Transfer listemiz var ve görüştüğümüz oyuncular var. Hücum hattı ile ilgili hazırlıklarımız var ama Batshuayi ile ilgili bir talebimiz olmadı.

11:42 07 Haziran 2024

OKAN BURUK: GALATASARAY’DAN BAŞKA KİMSEYLE GÖRÜŞMEDİM

Soru: Galatasaray’la sözleşme uzatmadan önce Avrupa’dan teklif aldınız mı?

Okan Buruk: Son iki sezonda birçok rekoru kırdık. Üçüncü sezon da kupa alıp yeni bir rekor kıracağız. Rehavet olacak bir durum yok daha da hırslıyız. Motivasyonumuz 5. yıldız. Şu sahaya çıktığınızda taraftarın önünde oynamak çok önemli bir motivasyon. Bu motivasyonu sadece burada değil deplasmanda veya tesisimizden çıkarken Florya, otellerin önündeki kalabalık…. Galatasaray taraftarı ne kadar istediğini bize iyi anlatıyor. Bu sene daha zor bir sezon bizi bekliyor. Şampiyonluklar üzerine yeniden abaşlayarak daha çok motive olacağız. Hiç kimseyle bir görüşmem olmadı. Uzun süre burada olmak benim hayalim. Avrupa’da hiçbir takımla görüşme yapmadım.

11:41 07 Haziran 2024

OKAN BURUK: BOEY İLE İLGİLİ BİR TALEBİMİZ OLMADI

Soru: Sacha Boey’in yeniden kiralanması gibi bir gündem oldu mu?

Okan Buruk: Sacha Boey yeni gitti ve sakatlığı sebebiyle uzun süre oynayamadı. Ben Bayern Münih’in Boey’den kısa sürede vazgeçeceğini düşünmüyorum. Şu ana kadar Boey ile ilgili bir talebimiz olmadı. Yeni sezona Bayern’de başlayacaktır.

11:38 07 Haziran 2024

YERLİ OYUNCU TRANSFERİ İÇİN AÇIKLAMA

Soru: Yerli oyuncu konusunda istediğiniz oyuncular var mı?

Okan Buruk: Elimizden ayrılacak oyuncular var. Yunus ve Emin geri dönecek. Çok değerli bir kadroya sahibiz. Gelecek teklifler de önemli. Takımda tutmak istediğimiz oyuncular var ve bunları tutacağız. Gidecek oyuncular olursa Türkiye’deki Tük oyuncu havuzundan transfer yapabiliriz. 

Dursun Özbek: Transfer sezonunda bütçe yapılması mümkün değil. Birçok parametresi var. Satacağınız oyuncular var. İstediğiniz oyuncunun durumu belli değil. Transfer bütçemizi oluştururken dikkat ettiğimiz şey önümüzdeki sezondaki hedeflerimiz. 5. yıldızı takmayı hedefliyoruz. Elimizden gelen en yüksek seviyede desteği Galatasaray’a vereceğiz. Taraftarı ve camiası ile birlikte kulübümüzün 5. yıldızı takması için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Yönetim kurulumuzla koyduğumuz hedef bu. Transfer bütçesini talep edilen futbolcuların miktarları ile satılacak oyuncular belirleyecektir.

11:35 07 Haziran 2024

OKAN BURUK’TAN TRANSFER AÇIKLAMASI

Soru: Orta saha transferinde tercihiniz nasıl olacak?

Okan Buruk: Elimizde çok iyi oyuncular var. Kadro yapımız bir sene önceye göre daha oturmuş ve elimizde çok fazla seçenek var. Orta sahada elimizdeki mevcutta çok iyi oyuncular var. Elimizde olan oyuncuların dışında bir profil bakacağız. Bize çok büyük katkı sağlayacak bir oyuncu bakıyoruz. Başkanımız bize bu yetkiyi verdi. En iyisini getirme konusunda sağolsun başkanım bize bu yetkiyi verdi. Bu anlamda bütçemiz de olacak. Alabileceğimiz en iyi oyuncuları almaya çalışacağız. Hem bize uygun hem Türkiye’ye getirebileceğimiz oyuncuları transfer edeceğiz. Çok önemli transferler yapacağız. Kimse merak etmesin. Sağ bek mevkisi yine acil transfer yapmamız gereken bir bölge. Hücum hattında bize destek olabilecek oyuncuları düşünüyoruz. Bu sene, geçen senenin de üzerine çıkabilecek kadroyu oluşturmak istiyoruz. Doğru oyuncuları belirledik. Önemli olan kampa kadar en hızlı şekilde kadromuzu tamamlayacağız. Kampa hazır bir şekilde gitmek istiyoruz. Listemiz hazır. Başkanımızın istediğimiz her oyuncuyla ilgili onayı var. Çok iyi oyuncular alacağız.

11:30 07 Haziran 2024

DURSUN ÖZBEK: ERDEN TİMUR, GALATASARAY’A VE BANA KRIGIN DEĞİL

Soru: İki sene önce Erden Timur’a başkanlık için söz verdiniz mi?

Dursun Özbek: Bana kırgın olduğunu düşünmüyorum. Ben onun babası yaşındayım. Ben onun başkanıyım. Ben de ona kırgın değilim. Biz Galatasaraylıyız. Az önce Galatasaray’ın değerlerini saydım. Biz Galatasaray’a hizmet etmek için varız. Ben, arkadaşlarım, yönetim kurulu… Bir tek hedefimiz var Galatasaray’a hizmet etmek. Ben Galatasaray’a hizmet etmeye Galatasaray Lisesi’nden mezun olduktan iki sene sonra başladım. Galatasaraylı ‘Ben başkan olacaktım’ diye düşünmez. Galatasaray’a hizmet etmek Galatasaray’ı sevmekten geçer. Bu hizmetle biz borcumuzu ödüyoruz. Başkanlık sözü verdi, bunun için küstüm… Kimse Galatasaray’a küsemez. Hiçbir Galatasaraylının Galatasaray’a küsme hakkı yoktur. Gündem değişebilir ama ne yapılıyorsa Galatasaray’ın fayasına yapıldığının anlaşılması lazım. Sadece benim ağzımdan duyduğunuz şeylere inanın. Galatasaray’a hizmet etmek isteyen herkese kapımız açık. Hizmet için o koltuk, bu koltuk… Böyle bir şey Galatasaray’da yok. Bizi dünyada büyük bir marka haline getiren de bu… Örnek olarak Okan Buruk… Mukavelesi bitti ve mukavele yapmak lazım. Hocamızda ‘Yeni kontrat yapacağız’ dedim ve kendisi bana ‘Siz ne takdir ediyorsanız o’ dedi. İşte Galatasaraylılık böyle bir şey! Tarihte birçok örneği vardır. Erden kardeşimin Galatasaray’a kırgın olduğunu düşünmüyorum.

11:22 07 Haziran 2024

DURSUN ÖZBEK’TEN ERDEN TİMUR CEVABI

Soru: Erden Timur’un ayrılığıyla birlikte transferinde katkı olduğu oyuncuların olduğu iddia ediliyor. Ayrılmayı düşünen futbolcu var mı? Erden beyin ayrılırken ‘Tutunacak bir dalım kalmadı’ demişti. Öncesinde veya sonrasında kendisiyle konuştunuz mu?

Okan Buruk: Oyuncularımızla hep iletişim içindeyiz. Oyuncularım buraya tutkuyla bağlı. Erden bey de burada olmasa da hep bizimle birlikte. Hepimizin Galatasaray’a adanmış bir hayatı olduğu için oyuncularımın ayrılığı ile ilgili bir durum yok. Ayrılmak istediğimiz birçok oyuncu olabilir. Bizim devam etmek istediğimiz oyuncular var. Aynı konsantrasyonla oyuncularımız elinden geleni yapacak.

Dursun Özbek: Erden kardeşimi Galatasaray’a 2016’da ben davet ettim. Benim forma sponsorum olması için ikna ettim. Galatasaray Spor Kulübü ile ilk tanışması 2016’da oldu. Benden sonra da yine Galatasaray’la ilişkisi hiç kesilmedi. Her zaman Galatasaray’a bağlı ve hizmet eden bir arkadaşımız. Yeni dönemde bizimle çalışmayacağını söyledi. Ben kendisine devam etmesinin daha iyi olacağını düşünerek kendisine teklifte bulundum. Galatasaray Spor Kulübü diğer kulüplere hiç benzemiyor. Galatasaray eleştiriye çok açık bir kulüp. Eleştirileri dinlemek zorundasınız ve bunlardan faydalanmak zorundasınız. Galatasaray Spor Kulübü’nün çok dikkat ettiği hususlardan biri de şeffaflık. Bu saydığım özellikle 1905’den değil 1481’den geliyor. Eleştiriye açık olmak, şeffaflık ve ekip çalışmasına yakın olmak. En önemlisi de hesap verebilir olmak. Bu esaslar içinde her yönetim eleştirilmişti. Benim bir önceki dönemimi ve rahmetli Mustafa Cengiz’in dönemini hatırlayın. Erden kardeşim için de benzer eleştiriler ve söylemler gündeme geldi. Bugün bana ‘Daha önceki dönemizideki gibi değilsiniz’ deniyor. Erden kardeşim genç ve hassas bir kardeşim. Bunlardan etkilendiğini düşünüyorum. Erden kardeşimin Galatasaray’a verdiği katkılar devam edecektir. Her zaman kapımız kendisine açık. İyi bir Galatasaraylı olmanın gerekliliklerini Erden kardeşim de zamanı gelince yapar. Galatasaray dediğimiz zaman 500 yıllık bir çınardan bahsediyoruz. 500 yıllık çınarın ne kadar çok dalı vardır. Eğer tutunacak bir dal ararsan mutlaka vardır. Galatasaray’ın getirdiği esaslar çerçevesinde Galatasaray’daki bütünlük ve beraberlik hiçbir zaman bozulmaz. Galatasaraylı eleştiriler, ortak akıllara hareket etmeyi arar. Zaten bu yüzden Türkiye’nin en büyük kulübü ve en büyük sivil toplum örgütü. Avrupa’da tanınmasının en önemli sebebi de budur. Bütün bunların çerçevesinde Erden kardeşimin Galatasaraylılığı hiçbir zaman tartışılmaz. Galatasaray’ın saydığım bu değerlerine dikkat etmek lazım. Genç olmasının etkisiyle bugün bu kararı aldı. Ben kendisini beraber çalışmaya davet etmiştim.

11:19 07 Haziran 2024

DURSUN ÖZBEK: 2000 RUHUNU YAKALADIK!

Soru: Takımın gidişatını nasıl görüyorsunuz?

Dursun Özbek: 1996-2000 modeli Galatasaray’da çok önemli bir model. Şu an benzer bir havayı yakaladığımızı düşünüyorum. O dönem 4 sene üst üste şampiyon olduktan sonra Avrupa’da kupalar kaldırdık. Bu seneki hedeflerimiz o dönem yakaladığımız başarıları geçmek. Ben ve arkadaşlarım bu yüzden görevdeyiz. Bütün Galatasaraylılara şu mesajı vermek istiyoerum. Bunun için elimizden gelen tüm fedakarlığı yapacağız. Okan hocama ve oyunculara çok güveniyorum. Buradaki hüzüntüleri ve sevinçleri iki senedir beraber yaşıyoruz. Biz 2000 ruhunu yakaladık ve şimdi onu geçmeye çalışıyoruz.

Okan Buruk: Ben o dönemde kadrodaydım. O dönem Galatasaray’ın en başarılı dönemiydi. Umarım teknik direktör olarak da o başarıları yakalarız. Bu sene birçok rekor kırdık. Camia olarak kırıyoruz bu rekorları. Bu sene 17 maç üst üste galibiyet ve 102 puanlı şampiyonluk… Son dönemde bu başarılara yakın bir performans yoktu. Yeni başarılar için çok çalışacağız.

11:16 07 Haziran 2024

OKAN BURUK’TAN JOSE MOURINHO YORUMU

Soru: Jose Mourinho’nun Fenerbahçe’ye gelmesinde bir katkınız olduğunu düşünüyor musunuz?

Okan Buruk: Görüşmelerde ben yoktum (Gülerek). Beşiktaş yeni bir teknik direktör getirdi. Trabzonspor bence Türkiye’nin en değerli hocalarından biri olan Abdullah Avcı ile devam ediyor. Dört takım da çok çekişmeli bir lig yaşayacak. Bizim avantajımız biraz daha bu ligi daha iyi bilmek. Bu rekorları kırıyorsak rakibimiz olduğu için kırıyoruz. Rakibimiz olmasa biz de belki 102 puana ulaşamayacaktık. Fenerbahçe ve bir önceki sezon Beşiktaş bizim performansımızı yukarı çeken takımlardı. Tek hedefimiz yine şampiyonluk. Rakibimizin veya hocasının kim olduğu bizim için önem taşımıyor. Kendi başarımıza odaklanacağız. İyi konsantre olduğumuzda bu ligin en favori takımı Galatasaray olacaktır.

11:14 07 Haziran 2024

OKAN BURUK: HAYALLERİMİZ YAŞIYORUM

Soru: Mayıs 2019’da ‘Küme düşer’ denilen Rizespor’u ligde tuttuktan sonra Galatasaray’da şampiyonluk yaşayacaksınız deseler inanır mıydınız? Hedefleriniz neler?

Okan Buruk: Hedefim bir gün Galatasaray’a teknik direktör olabilmekti. Akhisar’da kupa kazanmak çok zordu. Bunu başarıdk. Ardından Başakşehir’de şampiyonluk ve Galatasaray’da iki şampiyonluk. Hayalimi yaşıyorum. İlk başta hedefimiz 5. yıldız. Galatasaray’ın hayalleri bitmiyor. Hiçbir camiaya benzemeyen özelliklerimiz var. Başarıyla mutlu olan bir camiayız. Bu sene daha tutkulu olmamız gerekiyor. Avrupa’da insanların ağzında bir tat bırakmıştık. Şampiyonlar Ligi’ne kalmak istiyoruz.

11:06 07 Haziran 2024

DURSUN ÖZBEK: HOCAMIZ BOŞ MUKAVELEYİ İMZALADI

Dursun Özbek: Bundan tam 2 yıl önce yine burada Okan hocamızın imza töreninde sözlerime şöyle başlamıştım: Bugün Galatasaray için yeni bir başlangıç ve uzun vadeli planlarımızın ilk adımı.

İşte bu sözlerle iki yıl sonra Okan hocamla yine buradayız. Berbaerce inandığımız şeyleri başarmış olmanın gururuyla karşınızdayız. Bir önceki sezonu 13. bitiren takımı yeniden planlayarak sezona başlamak ve Cumhuriyet’in 100. yılında şampiyon olmak. İkinci sezonda Süper Kupa’yı kazanıp yine şampiyon olmak… İnanıyorum ki yolun çok daha başındayız. Kazanılacak çok başarı ve kupalar var. Aynı iki yıl önce olduğu gibi hocamız hiçbir rakam konuşmadı. Çok samimi söylüyorum boş mukaveleye imzasını attı. Elbette biz kendisini bu konuda madur etmeyeceğiz. Yönetim de gerekeni yapacak. Galatasaray’ın son 2 yılda başarılarıyla yarattığı bu hakimiyetin rakiplerimizde birtakım planlamara ittiğini hep beraber izliyoruz. Onları sahada kalmaya davet ediyorum. Umarım rekabetin sahada olması gerektiğini kabul edip buna göre davranırlar. Bizim için sırada 5. yıldız var. Her Galatasaraylı için bundan daha önemli olan Avrupa’daki hedeflerimiz var. Bunun için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağımı bildirmek isterim. Mayıslar yine bizim olacak. Okan hocama, ekibine, Ali Yiğit kardeşime bu yeni dönemde sonsuz başarılar diliyorum. Hocamla imzaladığımız anlaşmanın Galatasaray için hayırlı olmasını diliyorum. 

11:03 07 Haziran 2024

OKAN BURUK: HEDEFİMİZ 5. YILDIZ

Okan Buruk: Bu odada tekrar sizlerle birlikte olmak çok güzel. Videonun sonu ‘Winner Okan Buruk’ olarak bitti ama asıl winner Galatasaray… Taraftarıyla birlikte Türk futbolunda en çok kupa kazanan takım Galatasaray. İki sene önce burada ilk imza töreniyle başlamıştık. Beni buraya layık gördüğü için sayın başkanımıza tekrar teşekkür etmek istiyorum. O zaman kadromuzm da belli değildi ama şampiyonluğun en büyük adayının Galatasaray olduğunu söylemiştik. Bu iki senede elde ettiğimz şampiyonluklarla taraftarımıza verdiğimiz sözü tuttuk. Şampiyonlar Ligi’nde oynadığımız oyun çok değerliydi. Galatasaray taraftarına olan sorumluluğumuz çok büyük. Bunun bilincindeyiz. İlk günkü konsantrasyonumuzla devam edeceğiz. Bu göreve devam etmemi isteyen başkanımıza, yönetim kurulumuza ve büyük Galatasaray taraftarına teşekkür etmek istiyorum. Nice kupalara, nice başarılara ulaşacağız. Burada olmaktan çok büyük mutluluk duyuyuorum. Hedefimiz şampiyonluk ve Avrupa’da tekrar başarı. Ekibimle en iyisini yapmaya çalışacağız. Hedef 25 hedef 5. yıldız. Bu seneki mottomuz bu olacak ve bizim için çok büyük motivasyon olacak.

Canlı Anlatım Özeti

  • DURSUN ÖZBEK’TEN FENERBAHÇE SEÇİMİ CEVABI! OKAN BURUK’TAN İLKAY SÖZLERİ
  • OKAN BURUK: TRANSFERLER KAMPA YETİŞECEK
  • DURSUN ÖZBEK: TRANSFERİN BAŞINDA BEN VARIM
  • OKAN BURUK: GALATASARAY’DAN BAŞKA KİMSEYLE GÖRÜŞMEDİM
  • OKAN BURUK: BOEY İLE İLGİLİ BİR TALEBİMİZ OLMADI
  • YERLİ OYUNCU TRANSFERİ İÇİN AÇIKLAMA
  • OKAN BURUK’TAN TRANSFER AÇIKLAMASI
  • DURSUN ÖZBEK: ERDEN TİMUR, GALATASARAY’A VE BANA KRIGIN DEĞİL
  • DURSUN ÖZBEK’TEN ERDEN TİMUR CEVABI
  • DURSUN ÖZBEK: 2000 RUHUNU YAKALADIK!
  • OKAN BURUK’TAN JOSE MOURINHO YORUMU
  • OKAN BURUK: HAYALLERİMİZ YAŞIYORUM
  • DURSUN ÖZBEK: HOCAMIZ BOŞ MUKAVELEYİ İMZALADI
  • OKAN BURUK: HEDEFİMİZ 5. YILDIZ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx